Спешни мерки за намаляване на пътнотранспортниятравматизъм обсъждат днес на заседание на

...
Спешни мерки за намаляване на пътнотранспортниятравматизъм обсъждат днес на заседание на
Коментари Харесай

Обсъждат спешни мерки срещу войната по пътищата у нас

Спешни ограничения за понижаване на пътнотранспортния травматизъм  обсъждат през днешния ден на съвещание на Държавно-обществената комисия по проблемите на сигурността на придвижването по пътищата в Министерския съвет. Това е най-висшият съвещателен орган, в който присъединяване вземат представители на всички ангажирани институции и неправителствения бранш.

Заседанието беше намерено от Иван Демерджиев , зам. министър-председател по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работи.

" Още при встъпването си в служба като министър на вътрешните работи аз и моя екип подчертахме въпросите с пътната сигурност и по-конкретно битката с травматизма по пътищата като наш приоритет. Това е приоритет на цялото служебно държавно управление. За нас е значимо да се употребява целият потенциал на всички органи и институции, виновни за пътната сигурност, както и да се впрегне потенциалът на неправителствения бранш ", съобщи Демерджиев. 

Той напомни, че Министерство на вътрешните работи е набелязало комплекс от ограничения. " Набелязахме като наш приоритет битката против водачите, които карат след приложимост на опиати и алкохол, без удостоверение за правоуправление. Извършихме редица масирани инспекции и те имат своите резултати ", добави вътрешният министър, като уточни, че на 16 септември ще бъдат оповестени резултатите от тези ограничения. 

" Разчитам доста на градивната работа на комисията и на предложенията, които ще дойдат, и на решенията, които ще се вземат, тъй че да можем идната година да отчетем прогрес в тази сфера и да сме спокойни, че сме създали нужното войната по пътищата да се приключи ", уточни още министър Демерджиев.

Комисията е под председателството на Мария Лазарова , заместник-председател на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, а в полемики присъединяване ще вземат и Венцислав Катинов, заместник-министър на вътрешните работи, Захари Христов, заместник–министър на районното развиване и благоустройството и Николай Найденов, заместник–министър на превоза и известията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР